Külföld

2012.04.04. 09:31

Pakisztán: pokolgép robbant egy kisbuszban, halottak

Pokolgépes merénylet áldozata lett egy kisbusz hat utasa szerdán a Pakisztán északnyugati, törzsi területén található Hajbar régióban.

MTI/AFP/AP/dpa/Hszinhua

A jármű 15 embert szállított Dzsamrudba, a halálos áldozatok mellett a merényletben további hárman súlyosan megsérültek. A szélsőségesek hátországának számító térségben elkövetett támadást eddig egyetlen csoport sem vállalta magára.

 

 

Pakisztánban az utóbbi öt évben több mint ötezren vesztették életüket az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő szélsőségesek merényleteiben.

Kedden egy busz legalább tíz utasával végzett egy ismeretlen fegyveres a Pakisztán északi részén található Csilaszban.

A férfi megállította a járművet, leszállította az utasokat, majd golyózáport zúdított rájuk. A támadást követően a fegyveres egy folyóba lökte a buszt. Az elkövető indoka ismeretlen, de lehet, hogy felekezeti viszályról volt szó, mivel aznap összetűzések zajlottak az iszlám vallás két ágához tartozó szunniták és síiták között Gilgitben és Csilaszban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!