Külföld

2012.04.11. 15:54

Szíria - Vége a harcoknak?

A szíriai védelmi minisztérium szerda délután bejelentette a televízióban, hogy csütörtök reggel leállítja a harci cselekményeket, de a hadsereg készültségben marad.

MTI/Reuters/AFP

"Miután fegyveres erőink sikeres akciókat hajtottak végre a terrorista csoportok ellen, és helyreállították az államhatalmat az ország területén, az a döntés született, hogy csütörtök reggel véget vetnek a hadműveleteknek" - hangzik a közlemény.

"Fegyveres erőink készültségben maradnak, hogy szembeszálljanak bármely támadással a lakosság, a biztonsági erők és a katonaság ellen" - folytatta az idézetet az állami televízió.

A damaszkuszi bejelentéssel párhuzamosan Kofi Annan különmegbízott levelet kapott a szíriai külügyminisztériumtól ugyanezen tartalommal - közölte a diplomata szóvivője Genfben. Az üzenet szerint csütörtök reggel hatkor állítják le a hadműveleteket, de "fenntartják a jogot, hogy arányos választ adjanak bármiféle támadásra".

Ahmed Fauzi szóvivő hozzátette, hogy Annan "folytatja az együttműködést a szíriai kormánnyal és az ellenzékkel a hatpontos válságterv teljes végrehajtása érdekében".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!