Külföld

2012.04.03. 08:28

Új temetői szolgáltatás: bérsiratók 25 ezer forintos órabérért

Az idő pénz, és akinek nincs ideje gyászolni, az fizethet érte bérgyászolóknak: ezt vallja az a kínai férfi, aki új temetői szolgáltatással rukkolt ki tehetősek számára.

MTI

A 36 éves illető profi sírókat foglalkoztat, egész társulatnyi színészt, több mint 30 embert. "Alapcsomagjában" négyfős gyászkórus van, amely egyórás szolgáltatásért bő 100 ezer forintot kér. Az árban nemcsak szívszaggató sírás-rívás szerepel, hanem - az európai gyertyáknak, mécseseknek megfelelő - bálványpálcikák égetése, rituális étek elhelyezése a síron, dicshimnusz zengése az elhunytról. A megrendelő nem kell, hogy komplett "műsort" kérjen, igényelheti annak egy-egy részletét, de a sírás a legdrágább.

"Az alkalmazottaim nagyon képzett zokogók. Hivatásos gyászolók akadtak a régi kínai császárok idején is. Ma egyenlők vagyunk, mindenkinek lehet saját bérgyászolója" - idézte a vállalkozót az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Kínában áprilisban van a sírok gondozásának ünnepe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!