Külföld

2012.04.27. 08:08

Újabb prostibotrány a titkosszolgálatnál

Újabb prostituáltbotrány gyanúja merült fel az amerikai titkosszolgálatnál, ezúttal egy olyan ügyet vizsgálnak, amely tavaly történt Salvadorban - értesült az AFP csütörtökön washingtoni kongresszusi forrásból.

MTI

A kolumbiai prostituáltbotrány miatt eddig a Secret Service kilenc ügynöke veszítette el állását vagy mondott fel. Eredetileg további három ügynök is gyanúba keveredett

A Secret Service a héten olyan információkhoz jutott, amelyek gyanúba keverik azokat a titkos ügynököket, akik Barack Obama elnököt kísérték tavaly márciusi latin-amerikai körútján. Az inkriminált cselekmények állítólag a körút utolsó állomásán történtek - mondta a neve elhallgatását kérő forrás.

Az alvállalkozó, aki "szorosan együttműködött a Secret Service-nek a látogatást előkészítő csapatával", azt mondta, hogy amerikai ügynökök és katonák San Salvadorban, még Obama odaérkezése előtt ellátogattak egy sztriptízbárba. A hírt közlő seattle-i KIRO-TV szerint az illető személy látta, hogy az ügynökök sok alkoholt ittak, és némelyikük prostituáltaknak is fizetett.

"A tanúnk ismételten elmondta, hogy legalább két esetben látott Secret Service-ügynököket, amint szexuális szolgáltatásokért fizetnek, és nőket visznek fel hotelszobájukba" - közölte Chris Halsne, az ügyet a CBS tévében feltáró újságíró.

Az idézett kongresszusi forrás szerint a Secret Service egy memorandumban arról tájékoztatta a kongresszus tagjait, hogy megvizsgálja, igazak-e az állítások. A titkosszolgálatot felügyelő Janet Napolitano belbiztonsági miniszter szerdán azt bizonygatta, hogy a botrány ellenére ő és az elnök is "teljes bizalommal van" e testület iránt, de mindent megtesznek a vizsgálat sikere érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!