Külföld

2012.04.20. 16:27

Vérfürdőt rendeztek a ketrecből kiszabadult medvék

Ketreceikből kiszabadult medvék megöltek két női alkalmazottat pénteken egy japán medvefarmon, és egy teljes napon át pánikban tartották a környéket.

MTI

Fél tucat ragadozó szabadult ki ketrecéből ismeretlen okból pénteken a kazunói (Akita prefektúra) Hacsimantai medveparkban, ahol 38 medvét, többségében barnamedvét tartanak turisztikai látványosságként. Az állatok rárontottak a parkban tartózkodó három alkalmazottra, akik közül kettőt halálosan megsebesítettek - a harmadiknak sikerült időben elmenekülnie.

Mivel a Honsu-fősziget északi részén fekvő medvepark csak nyáron tart nyitva - most még hó fedi -, látogatók nem tartózkodtak a területén, és a ketreceikből kiszabadult medvék nem jutottak ki a kerítésen túlra. Ennek ellenére a hatóságok felszólították a környéken lakókat, hogy elővigyázatosságból maradjanak otthonukban.

A helyszínre érkezett biztonsági erők sem mertek órákon át bemenni a medvepark területére. A sötétség beálltáig még azt sem lehetett tudni, hánya állat szabadult el, és a két megölt női alkalmazott holttestét is csak az esti órákban hozták ki. A hat kiszabadult állatot lelőtték.

A Hacsimantai medvepark nyáron igen népszerű a turisták körében, egyebek közt azért, mert megengedett az állatok etetése.

Japánban vadon is több ezer medve él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!