Külföld

2012.06.04. 17:27

Berlinben fogták el a kanadai darabolós gyilkost

Berlin - A gyilkossággal vádolt egykori pornósztár épp egy internetkávézóban a róla szóló híreket olvasgatta, amikor felismerték.

MTI

A német rendőrség hétfői bejelentése szerint Berlinben elfogták a gyilkossággal gyanúsított Luka Rocco Magnottát, aki május végén kanadai pártoknak küldte szét áldozatának levágott testrészeit.

A 29 éves férfit egy internetkávézóban tartóztatták le, miután egy dolgozó felismerte őt és riasztotta a rendőrséget. Nem voltak nála személyi okmányok, de a rendőröknek beismerte, hogy ő az, akit az Interpol köröz. Az internetkávézóban a róla szóló híreket olvasgatta.

Az Interpol múlt héten adott ki nemzetközi letartóztatási parancsot az egykori biszexuális pornósztár ellen. Azzal gyanúsítják, hogy május 24-25. között előre megfontolt szándékkal megölt egy kínai egyetemistát Montrealban, majd különböző testrészeit postán elküldte a kanadai liberális és konzervatív pártok ottawai székházába. A férfi a kanadai rendőrség szerint videóra vette a bűncselekményt.

Mobiltelefon-helymeghatározó eljárásokkal szerzett adatok szerint az utóbbi napokban Párizsban is megfordult.

A német fővárosban a hatóságok kapcsolatba léptek a kanadai nagykövetséggel és megkezdték a személyazonosság megállapítását célzó eljárást. A berlini ügyészség közlése szerint úgy tűnik, valóban a gyilkossággal gyanúsított kanadai állampolgárt fogták el a Neukölln kerület központjában fekvő Karl-Marx-Strasse egyik internetkávézójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!