Külföld

2012.06.01. 12:02

Jégesővel és viharral indult az ausztriai Metalfest Open Air (fotókkal)

Két küzdelmes év után a szervezők feladták, hogy magyarországi helyszíne is legyen az egyik legsikeresebb európai fesztiválsorozatnak, a Metalfest Open Air rendezvényének, így a stílus hazai rajongói kénytelenek voltak valamelyik külföldi eseményt megcélozni, ha kedvenceiket látni szeretnék.

Zalai Hírlap

Mindez azért bosszantó, mert a 2012-es program - benne az eddigi pályafutása során több, mint harmincmillió albumot értékesített, s már tíz alkalommal Grammy-díjra jelölt Megadeth koncertjével - minden eddiginél erősebbnek ígérkezett.

A néhány évvel ezelőtt német nyelvterületről indult Metalfest sorozata ma már hét országot ölel át, s a tágabb értelemben vett közép-európai régióban összesen nyolc programhelyszínen kerül megrendezésre. A gyökereket jelentő Németország, Ausztria és Svájc mellé Csehország már korábban betársult, míg 2012-ben Lengyelország, Horvátország és Olaszország, illetve egy újabb város csatlakozott még, így vált teljessé a kör. Az elmúlt hónapok mozgolódásai alapján úgy tűnik, a magyar rajongók számára főleg a horvátországi helyszín a legvonzóbb - ott Zadar városa, egy tengerparti üdülő ad helyet a rendezvénynek -, de akadnak ismerősök, akik Csehországot részesítették előnyben. A mi választásunk Ausztriára esett, ennek többek között az volt az oka, hogy itt startolt el a program, azaz a német Mortal Infinity személyében május 31-én, csütörtökön délelőtt ezen a helyszínen lépett fel az első közreműködő zenekar.

További részletek, fotók a Zalai Hírlap online oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!