Külföld

2012.06.11. 09:22

Kocsmában felejtette kislányát a brit miniszterelnök

London - David Cameron egy vasárnapi ebéd után felejtette nyolcéves kislányát egy pubban, aki azonban szülei távollétében is feltalálta magát, és a személyzetnek segített felszolgálni.

MTI

David Cameron és felesége, Samantha a Downing Street-i kormányfői hivatal szóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint "még pár hónappal ezelőtt" költött el egy vasárnapi ebédet a brit kormányfők vidéki rezidenciája, Chequers közelében, a Plough Inn nevű pubban, három gyermekük, a nyolcéves Nancy, a hatéves Arthur és a 22 hónapos Florence, valamint két baráti család társaságában.

Amikor távoztak, Cameron külön autóval tért vissza a rezidenciára testőreivel, és azt hitte, hogy az összes gyerek a másik kocsiban utazik feleségével. Samantha ugyanakkor abban a hitben szállt be az őket szállító autóba, hogy Nancyt férje viszi haza.

A gyermek hiányát akkor fedezték fel - a Downing Street hétfői ismertetése szerint "rémülten" -, amikor mindketten visszaértek Chequersbe.

A miniszterelnök azonnal visszaindult a pubba, és meg is találta Nancyt. A kislány szülei negyedórányi távollétében sem ijedt meg nagyon: amikor édesapja visszaérkezett, hogy hazavigye, éppen a pub személyzetének segédkezett készségesen a vendégek kiszolgálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!