Külföld

2012.08.07. 17:18

Sebességmérés a velencei a Canal Grandén

A Canal Grandén közlekedő hajók sebességének méréséről döntött Velence városa, mert a gyorshajók keltette hullámok nem tesznek jót a homokra épült város alapjainak - közölte a La Nuova di Venezia című helyi lap. A városvezetés arról is döntött, hogy a vízi út zsúfoltsága miatt szigorítja az ellenőrzéseket.

MTI

A fenyegető káoszt elkerülendő a városvezetés úgy döntött, fokozza az eddig - leginkább az emberhiány miatt - akadozó ellenőrzéseket, és szeptember 15-étől megkövetelik a Velence központjában közlekedő kereskedelmi hajóktól, hogy GPS-készülékkel legyenek felszerelve.
Az árut szállító taxik és hajók esetében a GPS-készülék segítségével nyomon tudják követni azok helyzetét és sebességét. Ugyanis nemcsak a Canal Grandén közlekedő hajók száma, hanem a sebességkorlát túllépése is gondot jelent. A gyorshajtók keltette hullámok nem tesznek jót a homokra épült város alapjainak. A városvezetés arról is döntött, hogy a kisebb csatornák mentén térmegfigyelő kamerákat helyeznek el a közlekedés biztonsága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!