Külföld

2012.10.09. 19:08

Dél-koreai Nagydíj - Räikkönen csak tévén látta a pályát

Kimi Räikkönen, a Lotus pilótája még sohasem látta a hétvégi Forma-1-es Dél-Koreai Nagydíjnak otthont adó jeongami pályát, de azt mondta, nagyon gyorsan "megtanulja".

MTI

"Csak a tévén keresztül figyeltem a futamokat, most először fogom közelebbről is megismerni a pályát" - olvasható a finn autóversenyző nyilatkozata az As című spanyol sportnapilapban. "Gyermekkorom óta gyorsan tanulok, sohasem volt ezzel gondom. Sőt, kifejezetten vonzó számomra, ha egy ismeretlen pályát kell felfedeznem. Úgy vélem, a pénteki első szabadedzésen már sikerül megbarátkoznunk egymással."
Öt futammal a zárás előtt  a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) vezet 194 ponttal, a címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull, 190) a második és Räikkönen a harmadik (157).
A finn pilóta, aki 2007-ben lett világbajnok a Ferrarival, 2010-ben és 2011-ben ralizott, majd idén visszatért az F1-be, és a Lotus versenyzője lett.
A jeongami pálya tavalyelőtt mutatkozott be az autósport elitkategóriájában.

Címkék#Forma-1#F-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!