Külföld

2012.10.17. 10:55

Meztelen terhes nő csalogatja a turistákat Angliába (videóval)

Egy teljesen meztelen, kezében kardot tartó, terhes anya húszméteres bronzszobra várja a devoni Ilfracombe kikötőjébe érkező turistákat.

LiveInfo

A szobor annak a Damien Hirst nevű szobrásznak az alkotása, aki már korábban is ismert volt botrányos alkotásairól. A szobrot kedden avatták fel a város kikötőjében.

Damien Hirst úgy nyilatkozott Verity című művéről, mint az igazság és a törvény allegóriájáról. A gigantikus meztelen nő azonban nem minden devoninak tetszik, több mint száz panaszt tettek az alkotás ellen. A szobor egyik fele pucéran ábrázolja az állapotos anyukát, míg a másik oldalon anatómiailag láthatjuk a női testet.

Észak-Devon közgyűlése a turizmus fellendülését várja a Verity, azaz Igazság nevet viselő, törvénykönyveken álló pucér szobortól és nem mellesleg a művésznek is érdekében áll a szobor körüli hírverés, mivel Hirstnek étterme van Ilfracombe-ban.

A 47 éves, bistroli születésű Hirst 1991 óta rendszeresen olyan sokkoló művekkel kavarja fel a közvéleményt, mint a formaldehides tartályban úszó tigriscápa vagy a saját fia császármetszéssel zajlott születését ábrázoló festmény.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!