Külföld

2012.11.08. 14:19

Sztrájk Görögországban: elfoglaltak a tüntetők egy minisztériumot (videóval)

Kétnapos sztrájk kezdődött kedden Görögországban az újabb kormányzati megszorító intézkedések ellen, amelyek a szakszervezetek szerint pusztító hatással lesznek a szegényekre, és a gazdaság összeomlásához vezetnek.

LiveInfo

Athén központjában radikális baloldali tüntetők csaptak össze rendőrökkel szerda este. Lángba borult egy rendőrségi épület és egy árusító pavilon is. Tüntetők egy csoportja elfoglalt egy kormányépületet is, a rohamrendőrök azonban gyorsan megfékezték a behatolókat.

 

 

A görög parlament a tiltakozások ellenére szerda éjjel csekély többséggel ugyan, de megszavazta a költségvetési megszorító csomagot, amelynek keretében csökkentik a nyugdíjakat és az állami alkalmazottak bérét, lefaragják az egészségügyi kiadásokat és több munkavállalói jogot és kedvezményt megvonnak. A szavazás eredményével elhárult a közvetlen veszélye annak, hogy a görögök kilépnek az eurózónából, hiszen így az ország megkaphatja az újabb nemzetközi hitelrészletet.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!