Külföld

2012.11.08. 11:55

Videó: újabb vihar csapott le a Sandy által sújtott területekre

Elérte a nor'easter névre keresztelt lokális, hurrikánszerű vihar azokat a területeket, amelyek a legsúlyosabb csapást szenvedték, egy héttel ezelőtt a Sandy poszttrópusi hurrikán átvonulásakor.

LiveInfo

Az újabb vihar havat és szelet hozott az Egyesült Államok északkeleti részére. A hó szerda este kezdett esni, először Staten Islanden, majd Connecticut egyes részein, ahol húsz centiméternyi hó is lehullott. Az előrejelzések a part menti városokban 60 mérföldes széllökéseket jósolnak.

Az újabb természeti csapást ismét rendkívüli intézkedések előzték meg, mivel a Sandy hurrikán után még mindig legalább 600 ezer háztartásban nincs áram, a hó és a fagyponthoz közeli hőmérséklet pedig komoly veszélyt jelent a fedél nélkül maradtak számára. A Sandy hurrikán miatt kitelepített lakosok takarókkal és áramgenerátorokkal küzdenek a hideg ellen, miközben a Vöröskereszt a Sandy nagyjából 8500 áldozatát helyezte el sátrakban.

Az újabb vihar miatt ismét evakuálták New York lakosságát. Michael Bloomberg polgármester kedden elrendelte, hogy szerda déltől 24 órára zárják le a közparkokat és a metropolisz tengerpartjait és bejelentette, hogy megpróbálják kiköltöztetni a legalacsonyabban fekvő területek lakosságát, igaz az evakuálás ezúttal nem kötelező érvényű és nem érint akkora tömegegeket, mint a Sandy idején.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!