Külföld

2016.02.26. 15:13

Rokoni alapon szervezett betörések: Ausztriában fosztogatott a család

Hét magyar állampolgárságú személyt gyanúsít a burgenlandi rendőrség azzal, hogy számos betörést követtek el Ausztriában. A társaságra a héten csaptak le, hat gyanúsítottat - apát, annak sógorát és négy fiát - letartóztatták.

A Burgenlandi Tartományi Rendőrség beszámolója szerint a csapat 2015 nyara óta portyázott Ausztriában - Burgenlandban, Steiermarkban és Alsó-Ausztriában követtek el bűncselekményeket -  egészen kedd éjszakai lebukásukig. Lakóházak mellett telephelyeket, klubházakat, raktárokat is kifosztottak. Általában készpénzt, szerszámokat és színesfémet vittek el - a zsákmányt aztán Magyarországon adták el. Az osztrák hatóságok végül a magyar rendőrök segítségével tudták azonosítani a büntetett előéletű elkövetőket.

Az apa három fiával kedden bukott le Burgban, az ottani tónál lévő nyaralókba törtek be, összesen nyolcba hatoltak be, amikor tetten érték őket. Eközben a negyedik fiú, a sógor és a család egyik barátja St. Margarethenen keresztül Bécsbe indultak. Az osztrák fővársoban egy cég telephelyéről két tekercsnyi, mintegy 1000 méternyi, összesen 500 kiló súlyú rézkábelt loptak. A zsákmányt egy VW Transporterbe pakolták és Nickelsdorfon keresztül akartak hazatérni. A család barátja egy személykocsival kísérte a furgont, azonban a rendőrök Bruckneudorfban feltartóztatták.A két fiút letartóztatták, a kísérő szabadlábon védekezhet.


Az ügyben folyik a nyomozás, a közlemény szerint valószínűleg több eset is a csapat számlájára írható. Az eddigi adatok alapján az okozott kár 50 ezer euróra tehető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!