Külföld

2016.04.26. 15:03

Sajtóértesülések szerint szabadon engedték a Líbiában elrabolt szerb férfit

Szabadon engedték a Líbiában szombaton elrabolt szerb férfit - erősítette meg a Vecernje Novosti című szerb napilapnak a férfit foglalkoztató német cég, a szerb külügyminisztérium tájékoztatása szerint ugyanakkor semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Miroslav Tomicot valóban elengedték volna.

A szerb diplomácia folyamatos kapcsolatban áll a líbiai hatóságokkal - közölték.

A 36 éves Miroslav Tomicot munka közben egy olajmezőn rabolták el szombaton a fővárostól, Tripolitól 1200 kilométerre. A gyanú szerint a férfit egy helyi bűnbanda rabolhatta el, feltételezhetően azért, hogy váltságdíjat kérjen érte. Arról semmilyen információ nincs, hogy ha valóban szabadon engedték, akkor fizetett-e érte bárki váltságdíjat.

Tavaly novemberben a líbiai szerb nagykövetség sajtófelelősét és sofőrjét rabolták el, amikor Tunézia felé tartottak. A két elrabolt szerb februárban életét vesztette az amerikai légierő légicsapásában, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai ellen intéztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!