Külföld

2017.08.29. 19:30

Jelentés Houstonból a szombathelyi anyukától: Mi bizakodunk

HOUSTON Továbbra is kritikus a helyzet a hurrikán utáni áradások miatt a texasi Houstonban. Mészáros Melinda jelentkezett.

Bakos Ágnes

A fiatal szombathelyi anyuka arról számolt be, hogy elállt ugyan az eső, de a helyzet nem nagyon javult Houstonban a Harvey hurrikán után. - Jól vagyunk, de továbbra is kritikus a helyzet, most már többen hagyják el az otthonaikat, főleg azok, akiknek alacsonyabban vannak a házaik és vannak rokonaik a közelben - számolt be Mészáros Melinda. - A mi utcánkban nincs áradás, a közelben van egy nagyon elöntött utca, ahova érkeznek csónakokkal. Helikopterek, rendőrök járnak - számolt be tegnap este Melinda.

Árvízben gázoló önkéntes tűzoltók a texasi Houstonban három nappal azután, hogy a heves esőzéssel kísért Harvey hurrikán végigsöpört a texasi partvidéken Fotó: MTI/Michael Wyke

- Mi továbbra is maradunk és bizakodunk - tette hozzá. A házuk emeletére pakoltak fel, a kutyájukat biztonságba helyezték, vele nehéz lenne az emeleten - tette hozzá Melinda. Menjenek a város és a környék magasabban fekvő területeire - erre szólították fel a helyieket a hatóságok. A Houston környéki folyók már nem áradnak: kiöntöttek.

A heves esőzések miatt a város északi részén túlcsordult két víztározó. Melinda azzal zárta tegnap: - Minden attól függ, hogy a víztározóból leengedett víz mekkora áradást fog okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!