Külföld

2012.02.28. 08:26

A németek gyarmatosítják Görögországot

A németek nem bízzák a véletlenre, hogy a Görögország megmentésébe fektetett pénzüket viszontlássák, ennek érdekében hamarosan meg is kezdik az ország gyarmatosítását.

Vas Népe

A német pénzügyminisztérium nemrég felhívást intézett az ország adóellenőreihez, és a legújabb hírek szerint eddig több mint 160 finánc jelentkezett a nem mindennapi küldetésre, hogy közvetlen közelről demonstrálja görög kollégáinak, milyen is a német adószigor - írja az ecoline.hu.

Az adószakértők feladata, hogy erősítsék a mindeddig elég gyatra munkát végző görög adóhatóság sorait. Az EB élesen kritizálta a görög adóellenőrök munkáját, szerintük szánt szándékkal hátráltatják az adók begyűjtését, ezzel veszélyeztetve a költségvetési tervek teljesülését. Az adókerülés Görögországban is nemzeti sportnak számít, a hatóság pedig nem tudott ez ellen érdemben fellépni - a német kormány arra számít, hogy fináncai megváltoztathatják a görögök hozzáállását, ahogy a két Németország egyesülése idején keleten is tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!