Külföld

2009.05.10. 07:18

A tamilok szerint több száz civil halt meg a Srí Lanka-i hadsereg tüzérségi támadásában

Colombo - A Srí Lanka-i tamil lázadók internetes oldala szerint több száz civil halt meg az ország északi, háborús övezetében a hadsereg vasárnap reggelig tartó tüzérségi támadásában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A TamilNet arról számolt be, hogy 257 holttestet szállítottak egy, a térségben felállított szükségkórházba. A halottak között 57 gyermek is volt.

Egy hadseregszóvivő cáfolta a hírt, mondván, hogy csupán kézifegyvereket vetettek be a szakadár Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) harcosai ellen. Ugyanakkor a colombói kormány egyik, a hadizónában dolgozó egészségügyi illetékese a tamilok közlését erősítette meg, hozzátéve, hogy a támadásban 814 civil sebesült meg.

A harcok övezetében becslések szerint mintegy 50 ezer tamil etnikumú civil tartózkodik. Az ENSZ adatai szerint az idén közülük legalább 6500-an haltak meg a Srí Lanka-i hadseregnek a lázadók ellen indított offenzívájában. A kormányerők azzal vádolják a Tigriseket, hogy élő pajzsnak használják a lakosságot.

Forrás: MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!