Külföld

2008.10.16. 14:06

A Túró Rudiból Kínában Túró Kiittyy lett

<b>Fengning</b> - A magyar Túró Rudi mintájára napi százezer csokoládébevonatú túródesszert készül Kínában. A magyar-kínai tulajdonban működő gyár Túró Kiittyy néven forgalmazza majd az édességet, méghozzá a magyarországi ár feléért.

nincs nev

Felavatták a Pekingtől 185 kilométerre északra fekvő Fengningben a magyar technológiával és berendezésekkel létrehozott tejipari üzemet, amely egyebek közt egy Túró Rudi-féleséget is meghonosít Kínában - írja az Index. 

Magyar szakemberek felügyeletével, október elején indult el a próbatermelés a fengningi üzemben. A gyár fő terméke a Túró Rudira hajazó Túró Kiittyy nevű csokoládé bevonatú desszert, amely a magyarországi ár feléért kerül a pekingi boltokba novembertől. 

A Kínában újdonságnak számító desszert mellett ivójoghurtokat, jövő évtől pedig egyéb tejtermékeket is készítenek.  A gyártáshoz szükséges tej a kínai vállalat saját tehenészetéből kerül ki, s azt a kínai szakhatóságok is biztonságos alapanyagnak minősítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!