Külföld

2012.02.22. 11:18

Ámokfutás egy atlantai wellness központban

Houston - Egy lövöldözésben öt ember halt meg kedd éjszaka az egyesült államokbeli Atlantában - írta a helyi sajtó a rendőrséget idézve.

MTI/Hszinhua/APA

Az ámokfutás a külvárosi Su Jung nevű wellness központban történt. A hatóságok tájékoztatása szerint a halottak között található a támadó is. A lövöldözés további részletei egyelőre nem ismeretesek, akárcsak a támadó személyazonossága, indítéka. A Fox TV értesülései szerint a helyet egy koreai házaspár üzemeltette.

Az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban gyakran történtek ámokfutások.

Három évvel ezelőtt egy katonai elmeorvos a texasi Fort Hood támaszponton lelőtt 12 katonát, valamint egy civilt, 29 embert pedig megsebesített. Tavaly januárban egy másik fegyveres az arizonai Tucsonban hat embert megölt és 13 másikat megsebesített, köztük Gabrielle Giffords amerikai képviselőt.

Ellentmondásos a fegyvertartás szabályozásának kérdése az Egyesült Államokban. A fegyverekkel elkövetett gyakori erőszakos cselekmények ellenére az utóbbi időben folyamatosan növekedett a fegyvertartást támogatók tábora. A Gallup közvélemény-kutató intézet által tavaly októberben elvégzett felmérés szerint a vizsgálatba bevontak csupán 26 százaléka támogatta a kézi lőfegyverek általános betiltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!