Külföld

2010.08.03. 19:39

Ámokfutás: nyolc embert lőtt le a kirúgott férfi

Nyolc embert megölt és végül magával is végzett helyi idő szerint kedd reggel az Egyesült Államokban egy férfi a munkahelyén, miután állítólag felszólították, hogy mondjon fel - közölte egy névtelenséget kérő connecticuti tisztviselő.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 34 éves Omar S. Thornton a Connecticut állambeli Hartford városában egy családi, sörforgalmazó vállalatnál dolgozott, és állítólag fegyelmi problémák miatt akart tőle megválni a vezetőség.

A Hartford Current című helyi lap jelentése szerint az ámokfutó tettét megelőzte az, hogy munkaadói arra kérték, jelenjen meg a vezetőség előtt feltehetőleg azért, mert fel akartak mondani neki. A lövöldözés helyszínén jelen volt a cég munkavállalóit képviselő fuvaros szakszervezet egyik tagja, John Hollis is, aki elmondta, arról nincs tudomásuk, hogy a találkozóra végül sor került-e. Egy hatósági forrás szerint a férfit azzal gyanúsították, hogy meglopta a vállalatot. 

Thornton egy vadászpuskával kezdett el lövöldözni, és miután nyolc embert megölt és többeket megsebesített, magával is végzett. Az ámokfutás során megsérült a vállalatot irányító család egyik tagja is, akit a nyakán talált el egy golyó.

A vállalatnál fuvarosként dolgozó férfi tettének tényleges oka egyelőre ismeretlen. A helyi újság az ámokfutó egyik szomszédját idézte, miszerint a fekete férfi többször panaszkodott arról, hogy munkahelyén rasszista támadások érik, amivel a vezetőség nem foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!