Külföld

2010.11.05. 12:19

Az olasz rendőrség csaknem száz maffiózót tartóztatott le Bariban

Az olasz rendőrség 92, két egymással rivalizáló maffiaszervezet tagját tartóztatta le péntek reggel Bariban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rajtaütések a Di Cosola és a Stramaglia klánok ellen irányultak. Az kiterjedt akció során rendőrkézre került a Stramaglia család két vezetője, Michele Stramaglia, a 2009-ben meggyilkolt egykori klánvezér, Michelangelo fia és Giuseppe Barbetta. A Di Cosola család feje, Antonio már tavaly a rácsok mögé került. 
   
A két maffiaszervezet már jó ideje éles küzdelmet folytat egymással a dél-olaszországi Bariban és környékén az illegális tevékenységi területek fölötti ellenőrzés megszerzéséért.
   
A nagyszabású razziában mintegy 600 rendőr vett részt, és az akció kiterjedt Olaszország más részeire, így az északi Milánóra és Udinére is. A rendőrök lefoglaltak negyven kilogramm kábítószert, több pisztolyt és két Kalasnyikov gépkarabélyt.
   
A két klán tevékenységi köre kiterjedt a kábítószer-forgalmazásra és a védelmi pénzek behajtására. Ez utóbbi tevékenység révén sikerült beférkőzniük az építő- és olajipari szektorba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!