Külföld

2012.04.18. 11:21

Bilincsben vittek el egy 6 éves lányt

Megbilincselve vittek el egy 6 éves dühöngő lánykát rendőrök egy iskolából az Egyesült Államokban.

MTI/AP

A gyerek díszeket, képeket szaggatott le a falakról, könyveket, játékokat hajigált, bútorokat rongált Georgia államban Milledgeville városának egyik általános iskolájában. Őrjöngésének megkoronázásaként hozzávágott egy polclapot az iskola igazgatójához, aki meg is sebesült. A tanári kar tehetetlen volt, és a rendőrséget hívta segítségül. Mivel a lánykát nekik sem sikerült lecsillapítaniuk, anyjával pedig nem sikerült kapcsolatba lépni, a rendőrök kénytelenek voltak megbilincselve magukkal vinni.

Az eset azonnal heves vitát robbantott ki az Egyesült Államokban arról, hogy a tanárok és a rendőrök nem reagálták-e túl a dührohamos gyerek viselkedését. Milledgeville rendőrfőnöke védelmébe vette embereit, mint mondta, teljesen szabályosan jártak el, a járőrautóba ültetett rendbontókat korukra való tekintet nélkül bilincsben kell szállítaniuk.

A lány nem kerül bíróság elé - és így nem is ítélik el - zsenge kora okán. Az iskola ugyanakkor kitiltotta egészen augusztusig.

A történtekről értesülve a lány szülei is dührohamot kaptak, de ők csak szavakkal dobálóztak. Főleg a bilincs háborította fel őket, mert gyermekük hosszan panaszkodott, hogy túl szoros volt és nyomta csuklóit.

A lány anyja szerint csemetéjének egyszerűen csak rossz napja volt, ahogy az mindenkivel előfordul. Még egy nagynéni is megszólalt a családból, szintén a gyerek pártját fogva - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!