Külföld

2009.04.14. 17:02

Bírálták Magyarországot Elise, a francia-orosz kislány kiadatása miatt

Párizs – A Magyarországon megtalált francia-orosz kislány és édesapja kedden már haza is érkezett Franciaországba, de a gyermek kiadatása miatt élesen bírálták hazánkat.

nincs nev

A Magyarországon megtalált francia-orosz állampolgárságú kislány kiadása francia édesapjának az európai jognak megfelelően történt a francia kormány szerint. Romain Nadal külügyi szóvivő párizsi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: "a francia igazságszolgáltatás döntését végrehajtva a magyar hatóságok az Európai Unióban érvényben lévő egyezményeknek megfelelően tették lehetővé Elise André átadását édesapjának és hazatérésüket Franciaországba". 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter viszont bírálta Magyarországot a kislány kiadása miatt, elsietettnek nevezve a vonatkozó döntést kedden. Moszkva kétoldalú jogi konzultációkat javasolt a francia félnek az orosz-francia állampolgárságú kislány elhelyezésének rendezésére. 

A kislányt az elmúlt két évben háromszor rabolták el egymástól szülei. Jelenleg Franciaországban tartózkodik édesapjával, aki kedden vitte haza Magyarországról.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!