Külföld

2009.06.11. 21:40

Bolíviai kommandósakció: folytatja munkáját a parlamenti vizsgálóbizottság

La Paz, Budapest - Nem oszlik fel, hanem folytatja a munkáját Bolíviában az a parlamenti vizsgálóbizottság, amely a feltételezett terrorista csoporttal kapcsolatos ügyek feltárásán dolgozik az ügyészséggel párhuzamosan; a magyar Tóásó Elődöt jövő kedden hallgatják ki - jelentette a bolíviai sajtó csütörtökön.

MTI

A bizottság kormánypárti és ellenzéki tagjai egyaránt a munka folytatása mellett döntöttek egészen addig, amíg fel nem derítik a Rózsa Flores Eduardo nevével fémjelzett, erőszakkal felszámolt csoport teljes kapcsolatrendszerét - közölte César Navarro bizottság elnök, és a szavait Bernardo Montenegro ellenzéki képviselő is megerősítette. A testület fennmaradása a belső viták miatt vált kétségessé: a kormánypárti és ellenzéki tagok kölcsönösen egymást vádolták információk kiszivárogtatásával, ami miatt az egész ügy felderítése veszélybe került.
 
A nézeteltéréseket félretették, mert mindannyian egyetértenek abban, hogy az ügy az ország belső biztonságát fenyegeti - mondta Montenegro. A jövő hétre újabb személyek kihallgatását ütemezték be. A képviselők kedden a La Paz-i San Pedro börtönbe mennek, ahol meghallgatják Tóásó Elődöt, a következő nap pedig a kormányzati minisztérium vezető tisztségviselői kerülnek sorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!