Külföld

2010.02.23. 18:02

Dubaji gyilkosság: Livni helyesli a terroristák likvidálását

Az izraeli parlament fő ellenzéki vezetője kedden helyeselte a terroristák kiiktatását, és jó hírnek nevezte, hogy meghalt a Hamász palesztin radikális szervezet egyik katonai parancsnoka.

MTI

Cipi Livni volt külügyminiszter, a jobbközép Kadima párt elnöke egy jeruzsálemi tanácskozáson kijelentette: "az a tény, hogy egy terroristát megöltek, és mindegy, hogy Dubajban vagy Gázában, az jó hír a terrorizmus ellen küzdőknek". Ugyanakkor ő sem beszélt arról, hogy ki áll a gyilkosság mögött.
   
Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúhot, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak az egyik parancsnokát január 20-án ölték meg Dubajban, többek szerint a Moszad izraeli titkosszolgálatra jellemző módszerrel.
   
A Hamász és a Dubaji rendőrség meggyőződéssel állítja, hogy a Moszadot kell a háttérben keresni. Izrael nem hajlandó kommentálni ezeket az állításokat.
   
"Nem várom el az egész világtól, hogy megtapsolja, amikor terroristákat ölnek meg, de legalább tartózkodjanak az ilyen műveletek bírálatától" - mondta Livni, aki maga is dolgozott a Moszadnál az 1980-as években.
   
Eközben az izraeli parlament belügyi bizottsága elutasította egy izraeli arab képviselő kérését, hogy a parlament plenáris ülésen vitassa meg a dubaji gyilkosság ügyét. Reuven Rivlin, a kneszet elnöke még hétfőn elutasította, hogy napirendre tűzze a kérdést.
   
Talab asz-Szaneh, az Egyesült Arab Lista képviselője azzal vádolta a Moszadot, hogy "terrorcselekményt" követett el a Hamász-vezető meggyilkolásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!