Külföld

2011.03.16. 19:41

Eltűnt a The New York Times négy újságírója Líbiában

Eltűnt a The New York Times (NYT) négy újságírója, akik a líbiai felkelésekről tudósítottak - adta hírül a tekintélyes amerikai újság szerdán.

MTI

Anthony Shadid Pulitzer-díjas újságíróról, a NYT bejrúti irodájának vezetőjéről, Stephen Farrell videó-riporterről, illetve Tyler Hicks és Lynsey Addario fotóriporterekről utoljára kedden hallottak a napilap szerkesztői. Az újságírók aznap az Adzsdábíja városa körül kialakult harcokról tudósítottak. A líbiai hatóságok arról tájékozatták a lapot, hogy próbálják megtalálni a négy eltűntet - közölte NYT egyik vezető szerkesztője, Bill Keller.

"Hálásak vagyunk a líbiai kormánynak, amiért biztosítottak minket arról, hogy ha munkatársaink fogságba estek, akkor haladéktalanul és sértetlenül ki fognak szabadulni" - tette hozzá Keller. 

Szerdán épségben kiszabadult viszont a The Guardian című brit napilap újságírója, akit a líbiai hatóságok március 2-án fogtak el. Az iraki származású Ghaith Abdul-Ahadot, aki 2004 óta dolgozik a The Guardiannek, azért vették őrizetbe, mert illegálisan tartózkodott az észak-afrikai országban - derült ki a líbiai külügyminisztériumnak a laphoz eljuttatott közleményéből. Egy Sao Paulo-i brazil lap munkatársát szintén őrizetbe vették a líbiai hatóságok, de őt múlt csütörtökön, nyolc órányi fogvatartás után szabadon engedték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!