Külföld

2010.08.01. 10:08

Felfüggesztették az eltűnt magyar kajakos keresését

A horvát hatóságok felfüggesztették vasárnap délután a keresését annak a magyar férfinak, aki még péntekre virradóra tűnt el kajakozó társai közül a Dráván, a horvátországi Répás (Repas) közelében.

MTI

Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul az MTI-nek elmondta: a szombaton este felfüggesztett kutatást vasárnap reggeltől folytatták tovább, ezúttal is búvárok bevetésével. A férfit harmadik napja keresték a folyóban és annak part menti szakaszain, de vasárnap délután felfüggesztették az intenzív kutatást.
   
A konzul hozzátette: a keresést irányító kaproncai (Koprivnica) rendőrkapitányság közölte, 48 óra elteltével már nem nagyon van esély arra, hogy élve megtalálják a magyar férfit. A keresésére kirendelt búvárokat ezért visszahívták, de a vízi járőrök továbbra is figyelik a folyót.
   
Szombaton reggel adták hírül a horvát hatóságok, hogy 13 magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk, egy középkorú - mint később kiderült szívbeteg - Baranya megyei férfi ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza.
   
A Vecernji List napilap internetes oldala vasárnap azt közölte: az eltűnt 56 éves volt. Azért indult el társaitól, hogy tüzelőnek való fát gyűjtsön.
   
A rendőrök helyi horgászok, valamint a kajakozó társainak, feleségének és lányának közreműködésével pénteken reggel kezdték el a kutatást, amelyet szombaton folytattak tovább búvárokkal kiegészülve. A határőrizeti szervek két motorcsónakkal a magyarországi Barcshoz közeli Kriznicáig fésülték át a rendkívül erős sodrású folyó meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszait és partjait, de a keresés nem vezetett eredményre.
   
A kajakot már korábban megtalálták, az azon a szigeten volt, ahonnan a férfi eltávozott, de miután teljesen átkutatták ezt a földterületet, ott sem bukkantak rá az eltűntre.
   
Juhász Zoltán még szombaton az MTI-nek azt is elmondta: a horvát hatóságok közölték vele, hogy az a 22 éves horvát férfi, akinek a holttestét szombaton magyar oldalon, Heresznyénél találták meg a Drávában, hasonló időpontban tűnt el. Véletlen egybeesés lehet, hogy nemcsak szinte azonos időpontban, de ugyanarról a folyószakaszról jelentették be a fiatalember eltűnését is.

 Vasárnap folytatták a keresést

Juhász Zoltán zágrábi magyar konzul az MTI-nek vasárnap elmondta: a szombaton este felfüggesztett kutatást vasárnap reggeltől folytatták tovább, ezúttal is búvárok bevetésével. A férfit harmadik napja keresik a folyóban és annak part menti szakaszain.
   
A horvát katasztrófavédelmi szervezet vasárnapi közlése szerint a határőrizeti szervek két motorcsónakkal a magyarországi Barcshoz közeli Kriznicáig fésülték át a folyószakaszt szombaton, de a keresés nem vezetett eredményre.
   
Szombaton reggel adták hírül a horvát hatóságok, hogy 13 magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk, egy középkorú - mint később kiderült szívbeteg - Baranya megyei férfi ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza.
   
A rendőrök helyi horgászok, valamint a kajakozó társainak, feleségének és lányának közreműködésével pénteken reggel kezdték el a kutatást, amelyet szombaton folytattak tovább búvárokkal kiegészülve.
   
A rendőrség azt közölte, hogy a rendkívül erős sodrású folyónak egy meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszain folyt a kutatás a vízen és a parton egyaránt. A kajakot már korábban megtalálták, az azon a szigeten volt, ahonnan a férfi eltávozott, de miután teljesen átkutatták ezt a földterületet, ott sem bukkantak rá az eltűntre.
   
Juhász Zoltán szombaton az MTI-nek azt is elmondta: a horvát hatóságok közölték vele, hogy az a 22 éves horvát férfi, akinek a holttestét szombaton magyar oldalon, Heresznyénél találták meg a Drávában, hasonló időpontban tűnt el. Véletlen egybeesés lehet, hogy nemcsak szinte azonos időpontban, de ugyanarról a folyószakaszról jelentették be a fiatalember eltűnését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!