Külföld

2011.10.05. 05:24

Folyóba zuhant egy helikopter New Yorkban

Öt emberrel a fedélzetén az East Riverbe zuhant kedden délután New Yorkban egy turistahelikopter, egy utas, egy nő életét vesztette.

MTI

Négy személyt, köztük a pilótát, sikerült kimenteni a vízből. A Bell 206-os Jet Ranger típusú magánhelikopter két utasa - két nő - súlyosan megsérült. A baleset nem sokkal azután történt Manhattan 34. utcájának magasságában, hogy a jármű a levegőbe emelkedett a folyópartról.

A mentésben mintegy tucatnyi hajó és motorcsónak vett részt. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

2009. augusztus 8-án egy helikopter egy kis repülőgéppel ütközött össze az East River felett. A balesetnek, amelyet a légi irányító figyelmetlensége okozott, 9 halottja volt, köztük öt olasz turista.

A tragédia után a szövetségi repülésügyi hivatal (FAA) megváltoztatta a folyók feletti átrepülés szabályait New Yorkba. Az új előírások szerint a pilóták kötelesek rádión közölni pozíciójukat és nem léphetik túl a 259 kilométeres sebességet.    

Ugyanabban az évben a U.S. Airways Airbus 320-asa hajtott végre kényszerleszállást a Hudson folyón, miután egy madárrajjal történt ütközés következtében mindkét hajtóműve felmondta a szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!