Külföld

2011.04.07. 14:23

Gázából kilőtt lövedék sebesített meg két embert Izraelben

Két embert megsebesített csütörtökön egy Izrael déli részén becsapódott lövedék - közölte az izraeli biztonsági szolgálat.

MTI

A lövedék egy iskolabuszt talált el, a sebesültek egyike, akinek az állapota válságos, egy serdülőkorú fiú. A másik sebesült a busz sofőrje. Az izraeli rendőrség megállapítása szerint a buszt egy harckocsi-elhárító lövedék találta el, amelyet a Gázai övezetből lőttek ki.

A busz iskolából hazafelé tartó diákokat szállított. A lövedék több áldozatot is követelhetett volna, ám a gyerekek nagy része az előző megállónál leszállt, így viszonylag kevesen maradtak a járműben.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter a merénylet hírére parancsot adott a hadseregnek, hogy gyorsan válaszoljon a belövésre. Egyúttal leszögezte: a történtekért a Gázai övezetet kormányzó Hamász radikális mozgalmat tartja felelősnek.

Izraeli páncélosok ezt követően tüzet nyitottak a gázai határon át. Palesztin források szerint a támadásban egy 50 éves férfi meghalt, heten megsebesültek. A brit hírügynökség szerint izraeli helikopterek is lövéseket adtak le gázai célpontokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!