Külföld

2010.01.20. 21:32

Haiti földrengés - Megrongálódott az utórengésben az a kórház, ahol a magyar baptisták dolgoznak

Haiti fővárosában az utórengések annyira megrongálták azt a kórházat, ahol a Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársai dogoznak, hogy a szerdai, 6,1-es rengés után elővigyázatosságból le kellett zárni az egyik épületszárnyat.

MTI

A munkatársaknak semmi bajuk nem esett; a rengés idején éppen a szállásukon voltak, és azóta is "teljes gőzzel" dolgoznak a másik épületszárnyban, amely tovább működhet. A részleges kiürítés azonban még inkább növelte a zsúfoltságot az épületen belül és az udvaron, ahol ha kell, ideiglenes megoldásként a fák ágait is használják az infúziós zacskók tartására - mondta el Révész Szilvia.

 

A kollégák egészségileg jól vannak, veszélyhelyzetbe nem kerültek, inkább csak a 35 fokos melegre panaszkodnak. A külföldi segélycsoportok és az ENSZ-katonák jelenlétét egyre jobban érzik. A kapcsolattartás az otthoniakkal azonban még mindig szakadozó - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!