Külföld

2010.02.13. 13:23

Három embert lőtt le az ámokfutó tanárnő

Lelőtt három embert egy ámokfutó az egyesült államokbeli Alabamai Egyetemen pénteken - közölte a tanintézet szóvivője.

zaol.hu

A tettest elfogták. Mint később kiderült, több személyt is megsebesített. A sebesültek közül kettőnek az állapota súlyos. A Huntsville városában lévő egyetem épületét a rendőrség ellenőrzése alá vonta. 

A CNN hírtelevízió értesülése szerint az elkövető egy nő volt. Egy helyi tévé megerősítette ezt az értesülést, hozzáfűzve, hogy a nő a felsőoktatási intézmény alkalmazottjaként dolgozott. Tettére egyelőre nincs magyarázat. 

Egy diáklány elmondta: biológiaórán vett részt, amikor az egyik szomszédos helyiségből kiabálásokat hallott. 

Az egyetemen több mint 7 ezer hallgató tanul.

OLDALTÖRÉS: Véres ámokfutások az Egyesült Államokban 2009-2010-ben


Véres ámokfutások az Egyesült Államokban 2009-2010-ben


Véres ámokfutások az Egyesült Államokban 2009-2010-ben


Véres ámokfutások az Egyesült Államokban 2009-2010-ben

2009. január 25. - Az Oregon állambeli Portlandben két diákkal végzett, hetet megsebesített egy fegyveres ámokfutó. A lövöldözés után magát is főbe lőtte, de életben maradt.

2009. március 5. - Clevelandben egy férfi megölte négy gyerekét és a feleségét. A brutális gyilkosságok áldozatait a család otthonában, egy kétlakásos ház felső szintjén találták meg különböző helyiségekben.

2009. március 10. - Tíz emberrel végzett Alabama államban egy ámokfutó. Samson kisvárosban először 5 embert ölt meg, köztük a rendőrfőnök feleségét és gyerekét, majd még 2 embert találtak egy házban. Ezután a közeli Genevában további 3 embert lőtt le, majd öngyilkos lett.

2009. március 15. - Egy floridai férfi négy embert lelőtt egy családi összejövetelen, majd magával is végzett.

2009. március 29. - Az észak-karolinai Carthage városában a Pinelake egészségügyi és rehabilitációs központban egy fegyveres lövöldözni kezdett. Nyolc embert lőtt le és többet megsebesített. A támadó is megsérült, őrizetbe vették. A halottak közül heten idős betegek voltak, egy pedig ápolónő.

2009. március 31. - A kaliforniai Santa Clarában öt embert, köztük három gyermeket lőtt le egy férfi, aki végül magával is végzett. A tettes maga a családfő volt. Az áldozatok között volt 11 éves fia, 4 éves kislánya, valamint egy baráti házaspár s 11 hónapos kislányuk. Az ámokfutó a feleségét is lelőtte, de ő túlélte a mészárlást.

2009. április 3. - A New York állambeli Binghamton városában az American Civic Association épületében egy férfi több tucatnyi túszt ejtett és tizenkét embert lelőtt, majd magával is végzett. Három személyt, két nőt és egy férfit lőtt sebekkel szállítottak kórházába.

2009. április 4. - Pittsburgh városában a rendőrség egy férfi segélyhívására ment ki egy házhoz. A több lőfegyverrel felfegyverkezett férfi az ajtóban várta őket, azonnal fejbe lőtt két rendőrt, majd egy harmadik társukat halálosan megsebesezte. A férfi elbarikádozta magát, s négy órán át tartó lövöldözés után végül megadta magát.

2009. augusztus 4. - Négy embert lelőtt egy ámokfutó a Pennsylvania állambeli Bridgeville-ben. A tettes bement egy edzőterembe, és válogatás nélkül lövöldözni kezdett.

2009. november 5. - A Fort Hood-i katonai bázis készenléti központjánál Nidal Malik Hasan őrnagy, 39 éves katonaorvos, pszichiáter két pisztollyal a kezében lövöldözni kezdett. 13 embert (12 katonát, valamint egy civilt) ölt meg, 29 személyt pedig megsebesített.

2009. november 20. - Négy embert megölt, nyolcat megsebesített, majd maga ellen fordította a fegyvert egy ámokfutó Saipan csendes-óceáni szigeten.

2010. január 20. - Nyolc embert mészárolt le és többet megsebesített egy ámokfutó Virginia állam középső részén, Appomattox város közelében. Az elkövető 39 éves férfi áldozatai felnőttek voltak, mindet lelőtte.

2010. február 12. - Az Alabamai Egyetemen, Huntsville városában egy ámokfutó lelőtt három embert, többeket pedig megsebesített. Az elkövető nő a felsőoktatási intézmény alkalmazottjaként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!