Külföld

2012.09.06. 17:19

''Hárommilliárd eurós gyilkosság''

Isztambul - Igazán azért aggódunk, mert nem tudjuk, milyen hatása lesz az azeri gyilkos szabadon engedésének. Lehetséges, hogy ez a rossz üzenet még nagyobb konfliktushoz vezet - nyilatkozta a Zalai Hírlapnak Rober Koptas, az Agos című isztambuli örmény politikai-kulturális hetilap főszerkesztője.

Horváth A. Attila

Az újságíró - a legjelentősebb törökországi örmény médium szakmai vezetője - hozzátette: természetesen most ez a kérdés foglalkoztatja az örményeket szerte a világon, hiszen nem lehet kizárni, hogy emiatt újabb erőszakos cselekmények súlyosbítják majd az azeri-örmény konfliktust, amely Hegyi-Karabah terület státusa körül alakult ki. A cikkírók szerint a magyar kormány rossz döntést hozott, Safarov azerbajdzsáni kiadatásának hátterében pedig az azeriek 3 milliárd eurós kötvényvásárlási szándéka állhat. Rober Koptas szintén úgy látja, titkos kompromisszum születhetett Magyarország és Azerbajdzsán között.

Részletek a Zalai Hírlap online oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!