Külföld

2010.07.06. 12:56

Hat utast agyonlőtt egy buszvezető Egyiptomban

Hat utast agyonlőtt és további tizenhetet megsebesített egy autóbusz sofőrje az egyiptomi fővárosban - közölte kedden a helyi rendőrség.

MTI

A tragédia Kairó egy délnyugati külvárosában történt: az építőmunkások egy csoportját szállító vállalati autóbusz vezetője előzetes figyelmeztetés nélkül megállította a járművet, elővett az ülés alól egy fegyvert, megfordult és elkezdett lövöldözni az utasokra, akikkel egy cégnél dolgozott. A hat halálos áldozat mellett 17 ember megsérült, akik állapotáról nem adtak információt a hatóságok.

Az elkövető a gyilkosságsorozatot követően feladta magát a rendőrségen, tettének oka egyelőre nem ismeretes. A többszörös gyilkosság végrehajtója az Arab Contractors vállalat dolgozója. Egyiptom egyik legnagyobb építőipari cégének szóvivője elmondta, hogy az 53 éves férfi már húsz éve volt a vállalat alkalmazottja. 

Az egyiptomi média értesülései szerint a férfit rendkívül megviselte, hogy nemrég áthelyezték a munkahelyén, és  feltehetőleg súlyos lelki problémákkal küzdött. Valószínűsíthető, hogy tettének nem volt politikai indítéka.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!