Külföld

2012.04.09. 10:47

Házilag készített pokolgép robbant egy görög minisztériumi épületnél

Házilag előállított pokolgép robbant hétfőre virradóra egy minisztériumi épületnél a görög főváros, Athén központjában - vált ismertté rendőrségi forrásokból.

MTI

A robbanás  következtében kiégett az állami szektor reformjáért felelős tárca irodáinak helyet adó ház földszinti része, valamint  egy közelben parkoló jármű. Sérülés nem történt.
   
A rendőrség tájékoztatása szerint a tettesek konyhai gázpalackokat alakítottak át robbanószerkezetté.  A hatóságokat nem figyelmeztették előre a merényletre, és még senki sem vállalta magára elkövetését.
   
Athénban gyakoriak a gyújtogatások és a kisebb méretű pokolgéppel elkövetett támadások, amelyek többségét anarchista csoportok követik el, jellemzően bank- és kormányzati épületek, nagykövetségek és külföldi érdekeltségű intézmények ellen.
   
Idén február végén az athéni metróban kíséreltek meg működésbe hozni egy házilag készített robbanószerkezetet. Ezt a merényletkísérletet a múlt héten a Február 12-e mozgalom nevű szervezet vállalta magára. A csoport neve utalás arra napra, amikor a görög törvényhozás elfogadta a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által követelt - a pénzügyi segély fejében folyósítandó - újabb megszorító intézkedéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!