Külföld

2009.04.14. 04:45

Horror trófeák - Árverésen Lugosi Béla Drakula-gyűrűje

Los Angeles – Lugosi Béla Drakula-gyűrűje, vámpírnévjegye és több ruhája is árverésre kerül azon az április 30-i aukción, amelyet a Profiles in History ház tart Los Angelesben.

nincs nev

Az 1956-ban elhunyt magyar rémfilmlegenda tárgyai között lesz Bram Stoker Drakula-könyvének egy példánya, amelyet maga Lugosi dedikált. Nem hiányzik azonban az árverésről a nagy horror-ellenlábas Frankenstein sem. Az első, 1931-es film plakátját tekintik a szervezők az egyik legértékesebb kincsnek, legalább 200-250 ezer dollárt várnak érte. Ugyanebben az évben játszotta először Lugosi Drakulát, és a hollywoodi szóbeszéd szerint Frankenstein alakítójával, az angol Boris Karloffal (eredeti nevén William Pratt) évtizedeken át szenvedélyesen utálták egymást. 

Versenghetnek a gyűjtők Rita Hayworth csábító fekete ruhájáért, amelyben az 1946-ban forgatott Gilda hősnőjeként a korszak szexszimbólumává vált. A sci-fi műfaj is erősen képviselteti magát: megvásárolható lesz Fritz Lang 1927-es Metropolisának egyik központi figurája, Maria, a robotnő – de árverésre kerül a rendező forgatás közben viselt monoklija is – Charlton Heston ruhája a Majmok bolygójából, egy lézerkard a Csillagok háborúja első részéből, valamint Harrison Ford pisztolya a Szárnyas fejvadászból, amelynek eladási árát előzetesen 150 ezer dollárra taksálják. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!