Külföld

2011.04.26. 10:08

Horrorár: több mint 55 ezer forintot kértek 21 liter benzinért

Bár Magyarországon már majdnem 400 forint egy liter benzin, egy német benzinkúton alaposan rávertek erre: az ünnepek alatt 10 eurót (2680 forint) kértek egy liter üzemanyagért. Az ok: a megcsappant készletek miatt felsrófolták az árakat, hogy ne tankoljanak az autósok.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nem figyelte az árakat az a 47 éves német autós, aki betért egy Stuttgart környéki település benzinkútjára hétfőn, írta a bild.de portál. A hidegzuhany a fizetéskor érte a sofőrt: egy-két cent híján 210 (56.000 forint) eurót kellett leszurkolni a a 21 liter benzinért.  A kúton ugyanis komoly hiány alakult az ünnepek alatt, ezért a központban kitalálták, hogy kiemelten magas árral tartják távol az autósokat a tankolástól. A férfi vitába keveredett a kezelőkkel, kihívta a rendőrséget, a társaság azzal védekezett, hogy mindenhol feltüntette a kifejezetten borsos árat.

A nagy olajtársaságok kútjain szinte mindenütt benzinhiány alakult ki Németországban - a Welt am Sonntag szerint ennek egyik fő oka az volt, hogy  a kutakon nagy készleteket halmoztak az E10-es (bioetanollal kevert) üzemanyagból, azonban az autók nem igazán kedvelik ezt a fajta hajtóanyagot, már-már bojkottálják. A nagy húsvéti forgalom miatt a hagyományos benzin készletei megcsappantak -a tartályautók viszont nem közlekedhettek az ünnepek alatt. Ezért fordulhatott elő, hogy az egyik társaság kifejezetten vevőriasztó árral védekezett az autók ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!