Külföld

2010.03.25. 17:19

Idén eddig 18 gyerek került alkoholmérgezéssel kórházba Kárpátalján

Kárpátalján egyre súlyosabb problémát jelent a fiatalkorúak alkoholfogyasztása, az év eleje óta 18 gyereket szállítottak alkoholmérgezéssel kórházba.

MTI

Az ukrajnai megye ügyészségének és rendőrségének gyermekvédelmi szakemberei Ungváron tanácskoztak a régióban elharapódzó fiatalkori bűnözésről és a hozzá kapcsolódó problémákról. 

Ivan Ruszin, a megye helyettes ügyésze a konferencián elmondta: Kárpátalján igen komoly gondot jelent a gyermekalkoholizmus, amit az is jelez, hogy az utóbbi időben alkohol és kábítószer hatása alatt 29 bűncselekményt követtek el fiatalkorúak. Szerinte a rendőrség gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya nem fordít kellő figyelmet a probléma orvoslására – adta hírül csütörtökön az ungvári ua-reporter.com hírportál.

A hírportál szerint Ruszin azt is közölte, hogy az illetékes hatóságok elégtelen megelőző munkája következtében tavaly a megyében 77 gyermek szorult alkoholmérgezés következtében kórházi kezelésre, miközben az idén már 18 ilyen esetet regisztráltak, s ezek csak a hivatalos adatok.

A szakember úgy vélte, a kialakult helyzetben nem elegendő, ha a hatóságok csak a fiatalkorúakkal szemben alkalmaznak adminisztratív intézkedéseket, szerinte különösen fontos lenne a kötelezettségeiket nem teljesítő szülőkkel szembeni fellépés.

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!