Külföld

2010.02.20. 22:52

Ilyen itthon nem lesz: belebukott saját utcája takarításába a hamburgi parlament elnöke

Lemondott Berndt Röder, a hamburgi parlament elnöke szombaton, miután kivételes hóeltakarításban részesíttette saját utcáját úgy, hogy egész Hamburg a hó- és jégfedte utakkal küszködött.

MTI

Az önálló tartományként működő Hamburgban hatalmas botrányt keltett, hogy Röder utasította beosztottját, gondoskodjon kis utcája megtisztításáról, amikor a város egyszerűen képtelen volt megbirkózni a kemény tél jelentette kihívással. 

Az ügyre úgy derült fény, hogy sokaknak feltűnt, hogy a rendkívül kemény tél szorításában vergődő városban egyedül a parlamenti elnök utcája hó- és jégmentes. Röder elismerte, hogy a különös nagytakarítást személyesen rendelte el, és ennek érdekében előbb a helyi rendőrséggel, majd a városi köztisztasági hivatallal lépett érintkezésbe. Egyszerűen elöntötte a düh, amikor az őt szállító sofőr saját házuk előtt az autóval megcsúszott, a szomszéd asszony pedig a szeme láttára esett el a járdán - védekezett a parlamenti elnök.

A kereszténydemokrata Röder bocsánatot kért a történtek miatt, de először közölte: "Ilyen apróság miatt az ember nem mond le". Hibáját elismerve 1000 eurót utalt át a helyi Vöröskereszt számlájára, de ezzel a vezekléssel inkább csak olajat öntött a tűzre. Később elismerte, ez is helytelen volt, nem lett volna szabad utcájának önkényes megtisztíttatását egy adománnyal összefüggésbe hozni.

Végül is öt napig tartotta magát, miután már saját pártja is távozását követelte, szombaton bejelentette lemondását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!