Külföld

2011.09.28. 09:42

Ittas fiatalok törték le Petőfi kardját

Ittas munkanélküli fiatalok törték le az Ungvár központi terén álló Petőfi-szobor kardját hétfő hajnalban, ellenük garázdaság és vagyon elleni bűncselekmény címén indulhat eljárást – adta hírül a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

MTI

A cikk szerint a két elkövetőt – egy meg nem nevezett Ungvár környéki településen élő 24 éves munkanélküli nőt és egy 19 éves, ugyancsak állástalan fiatalembert – a rendőrök a szoborrongálást követően még a helyszínen elfogták. Az ügyben lefolytatott eddigi vizsgálat adatai szerint mindkét fiatal ittas állapotban volt a bűncselekmény elkövetésekor, a hatóság garázdaság és szándékos rongálás miatt indíthat ellenük büntetőeljárást – írta a hírportál.
   
Az ungvári rendőrség hétfői jelentése szerint a két fiatal budapesti idő szerint hajnali öt órakor előbb egymást fényképezte a költő szobránál, majd ezt követően letörték a szoboralak kardját, amit június végén állítottak helyre az ungvári magyar főkonzulátus közbenjárására az április 15-én elkövetett előző rongálás után.
   
Az Ungvár belvárosában álló Petőfi-szobrot rendőrök őrzik azóta, hogy 2009. március 15-ikén ismeretlenek fehér festékkel öntötték le. Nemrég felvetődött, hogy az ungvári polgármesteri hivatal és az ungvári magyar főkonzulátus közösen térfigyelő kamerákat szereltet fel az emlékmű körül a rongálások megelőzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!