Külföld

2011.03.27. 09:17

Izraeli légicsapásban két palesztin meghalt Gázában

Izraeli légicsapásban két palesztin meghalt, egy pedig megsebesült vasárnap reggel a Gázai övezetben - közölte a helyi mentőszolgálat egyik illetékese. Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a támadás hírét. Közlése szerint a légierő terroristák egy sejtjére mért csapást, amely izraeli terület elleni rakétatámadásra készült.

MTI

Szombaton palesztin csoportok, köztük a Gázai övezetet ellenőrző Hamász, jelezték, hogy készek a tűzszünetre, ha Izrael is betartja azt.
   
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter pénteki közlésének megfelelően vasárnap kísérleti jelleggel hadrendbe állítják a palesztin rakéták elhárítására hivatott védelmi rendszer, a Vaskupola (Iron Dome) első elemét a Negev-sivatagban lévő  Beér-Seva mellett.
   
A Vaskupola alkotja az izraeli légvédelmi rakétarendszer alsó szintjét: feladata az 5 és 70 kilométer közötti hatótávolságú rakéták megsemmisítése. Ilyen fegyvereket használnak a Gázai övezetben tevékenykedő szélsőséges palesztin csoportok, valamint a libanoni Hezbollah síita szervezet Izrael északi határán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!