Külföld

2011.01.27. 08:55

Katapulttal lőtték át a határon a drogot

Új módszert eszeltek ki mexikói drogcsempészek arra, hogy kábítószert juttassanak az Egyesült Államok területére, az adagokat hajítógéppel lőnék át a két ország határán létesített kerítés fölött.

MTI

A tucsoni KVOA tévéállomás beszámolója szerint az arizonai határvidéken szolgálatot teljesítő amerikai határőrök a múlt pénteken a biztonsági kamerák képein észlelték, hogy drogcsempészek egy hajítógépet készítenek fel a műveletre. Értesítették a mexikói hadsereget, amelynek katonái meghiúsították a katapultműveletet. A katonák a jelzett helyszínen, a határtól 20 méterre találtak egy utánfutós gépkocsit, és az utánfutóra egy három méter magas hajítógép volt szerelve - közölte a mexikói hadsereg egyik illetékese. A drogcsempészek még azelőtt kereket oldottak, hogy ők odaértek - tette hozzá.
   
Ezenkívül a katonák a helyszínen találtak 16 kilogramm marihuánát. A katapult egyszerre 2 kilogramm kábítószer áthajítására lett volna képes - mondta.

A KVOA videója az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!