Külföld

2011.02.21. 16:29

Katari foci vb 2022 - Platini: ősszel is lehetne a torna

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint akár ősszel is megrendezhetnék a 2022-es katari világbajnokságot.

MTI

"Jelenleg azon tanakodunk, hogy nyáron vagy télen legyen a torna, de mivel demokráciában élünk, az a javaslat is megfontolandó, hogy ősszel kerítsünk sort az eseményre" - fogalmazott az 55 éves sportvezető a kicker című szaklapnak adott hétfői interjújában.

A nemzetközi szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága december 2-án döntött úgy, hogy a 2018-as vb-t Oroszország, a 2022-est pedig Katar rendezheti. Utóbbival kapcsolatban a szakértők és a sportvezetők azóta többször kifejtették, hogy az ázsiai országban a hőmérséklet nyáron akár az 50 Celsius fokot is elérheti, így komoly veszélybe kerülhet a futballisták egészsége.

"A nyári melegben ott lehetetlen játszani, de van még 10 évünk arra, hogy kiválasszuk a torna legmegfelelőbb időpontját" - mondta Platini.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke ezzel szemben két héttel ezelőtt azt mondta, a katari vb az eredeti terveknek megfelelően nyáron lesz, mivel a téli rendezés tervét csak a helyi szervezők kezdeményezhették volna, ők azonban tartották magukat az eredeti elképzeléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!