Külföld

2011.09.07. 05:25

Két ámokfutás Amerikában: Nemzeti Gárda tagok is meghaltak

Los Angeles/Carson City - Egy férfi lelőtt három embert, további nyolcat pedig megsebesített kedden az egyesült államokbeli Nevada állam fővárosának egyik éttermében, majd fegyverével fejbe lőtte magát, és kórházba szállítása után meghalt.

MTI

A tizenegy meglőtt emberből öt a Nemzeti Gárda egyenruhát viselő tagja volt, és közülük ketten haltak meg, egyikük nő - közölte a gárda szóvivője. Az ámokfutó  harmadik halálos áldozata szintén egy nő volt. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a gyilkosnak lett volna köze a Nemzeti Gárdához - tette hozzá a szóvivő.
A Carson Cityben lévő étterem hat kilométerre van a gárda helyi főhadiszállásától.

A rendőrség kiérkezésekor a tettes a földön feküdt, és már alig lélegzett - közölte újságírókkal Kenny Furlong, Carson City sheriffje.
Az illető Eduardo Sencion, 32 éves helyi lakos volt. Egy AK-47 típusú géppisztollyal gyilkolt.
Nem tudni, hogy Senciont mi indította tettére, de családja szerint nem volt épelméjű. Soha nem volt fegyveres testület tagja, és senkit nem ismert az étteremből - állítják.
   
Néhány órával e nevadai eset előtt Nyugat-Virginiában is volt egy ámokfutás. Morgantownban egy 22 éves férfi lelőtt öt embert, akiket mind ismert. Ezután elmenekült a szomszédos Pennsylvania államba. Amikor a rendőrség rátalált, öngyilkos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!