Külföld

2010.09.16. 21:18

Lebontotta a billenős autó a hidat az autópályán

Kettészakította a németországi A2-es autópálya felett átívelő gyalogoshidat egy teherautó Bielefeldnél. Személyi sérülés nem történt, viszont a sztrádán a város környékén összeomlott a közlekedés.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 30 tonnás, billenős gépjármű "acélputtonya" menet közben felemelkedett, és lerombolta a betonhidat Bielefeld-Sennestadt mellett  csütörtökön délben - az első vizsgálatok szerint a sofőr hibázott. Az építmény fele leomlott, a darabok közül néhány a teherkocsi mellett haladó személykocsi csomagtartójára zuhantak, de szerencsére nem történt személyi sérülés. A hatóságok, miután megvizsgálták a hidat, az azonnali bontás mellett döntöttek, ezért mindkét sávot lezárták.

Emiatt hihetetlen közlekedési káosz alakult,a  délutáni 14 kilométeres forgalmi dugó estére 20 kilométeresre nőtt, a hírek szerint legalább éjfélig tart az útlezárás. A tartományi rendőrség szóvivője szerint hasonló baleset még nem történt, bár a hidat három évvel korábban megrongálta egy jármű, de akkor közel keletkeztek ekkora károk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!