Külföld

2010.12.16. 07:34

Lezuhant egy repülőgép Nepálban, 22-en meghaltak

Nepálban csütörtökön megtalálták a radarok képernyőiről előző nap eltűnt repülőgép roncsait: a légi szerencsétlenségben az utasok és a gép személyzete - összesen 22 ember - életét vesztette.

MTI

A nepáli rendőrség szóvivője az utasszállító kisgép baleset kapcsán arról tájékoztatott, hogy a mentőegységek 20 holttestet már megtaláltak, kettőt még keresnek, s azt egyértelműen kizárják, hogy bárki túlélhette volna a szerencsétlenséget. 
    A legénység három tagja és 18 utas nepáli állampolgár volt, míg az egyik utas egy Tibetből származó amerikai állampolgár volt.
    A kis utasszállító szerdán szállt fel Katmandu úti céllal a kelet-nepáli hegyekben fekvő Lamidanda településről, majd tíz perc múlva a légi irányítás minden kapcsolatot elvesztett a repülővel - közölte korábban a nepáli polgári légi igazgatóság. Az eltűnt járat keresésére katonai helikopterek indultak, a földön a rendőrök mellett katonákat is mozgósítottak a kutatásra, amely végül csütörtökön eredménnyel járt.
    A gépet a Tara Air üzemeltette, a kisebb cég a Yeti Airlines ismert nepáli légitársaság belföldi leányvállalata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!