Külföld

2009.05.03. 19:42

Lezuhant egy venezuelai katonai helikopter

Caracas - - Lezuhant a venezuelai hadsereg egyik szállító helikoptere vasárnap a kolumbiai határ közelében, s a fedélzetén lévő mind a 18 katona meghalt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A légi katasztrófában egy tábornok is életét vesztette - jelentette be maga Hugo Chávez venezuelai államfő. Az elnök szokásos vasárnap beszélgetős tv-műsorában számolt be a légi katasztrófáról, arról, hogy a katonák határőrizeti feladatokat láttak el a kolumbiai határ mentén, de más részleteket nem közölt. 

Chávez ennek kapcsán csak az amerikai vádakra reagált, hogy Venezuela nem őrzi megfelelően határait, nem működik együtt a terrorizmus és a kábítószer-kereskedők elleni harcban. Azt hangsúlyozta, hogy a venezuelai katonák kötelességük teljesítése közben haltak meg, s éppen ez bizonyítja Washington szemrehányásainak megalapozatlanságát. 

Venezuelának és Kolumbiának csaknem 2300 kilométer hosszú közös határa van, és kolumbiai lázadók, valamint a jobboldali félkatonai egységek is gyakran beszivárognak a szomszédos ország területére.

Forrás: MTI/EFE/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!