Külföld

2010.10.06. 12:34

Martonyi János a nyugalom megőrzését kérte az európai terrorfenyegetettség kapcsán

Martonyi János külügyminiszter a nyugalom megőrzését kérte az ország lakosságától az új európai terrorfenyegetettség kapcsán szerdán, miután fogadta James Steinberg amerikai külügyminiszter-helyettest.

MTI

A magyar diplomácia vezetője a vendégével közösen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: erősíteni kell a terrorellenes együttműködést globális, transzatlanti és európai keretekben.

 

Azt mondta, a fenyegetettség folyamatosan fennáll, de "az illetékes szervek végzik a munkájukat, együttműködnek egymással, ilyen körülmények között elsősorban a közvélemény megnyugtatása a feladat" - mondta.

Steinberg megjegyezte, nincs ok arra, hogy az emberek megváltoztassák terveiket vagy rendkívüli lépéseket tegyenek, ugyanakkor elővigyázatosságra, óvatosságra intett. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és Európa között - amelyekkel szembeni közös fenyegetésről van szó - hatékony az együttműködés és a koordináció a terrorizmus elleni küzdelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!