Külföld

2008.10.18. 14:22

Megfenyegetett egy újságírót a lengyel elnök

<b>Brüsszel</b> - <i>Lech Kaczynski</i> nyilvánosan karrierje derékba törésével fenyegette meg az egyik közismert lengyel újságírót az Európai Unió eheti brüsszeli csúcsértekezletén.

nincs nev

A lengyel elnök több újságíró füle hallatára fenyegette meg a neki kérdéseket föltevő Monika Olejnikot, a lengyel TVN kereskedelmi televízió tudósítóját. Lech Kaczynski azzal fenyegetőzött, hogy kikészíti a nőt, és még a titkos ügynökök sem fogják tudni megvédelmezni - adta hírül az Index. 

Lengyelországban a legismertebb újságírók közé tartozó Olejnik azzal dühitette fel a köztársasági elnököt, hogy Lech Walesára vonatkozó kérdéseket tett fel. Kaczynski és testvére évtizedek óta rossz viszonyban van a Szolidaritás szakszervezet alapítójával, és azzal vádolják Walesát, hogy egykor ügynöke volt a kommunista titkosszolgálatnak. 

Kaczynski később telefonon kért bocsánatot Olejniktől, és még egy csokor rózsát is küldött a megbékélés jeleként. Az újságíró elfogadta a politikus bocsánatkérését, ennek nyomán a TVN adó visszavonta az országos médiatanácshoz benyújtott panaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!