Külföld

2009.04.27. 06:38

Megsebesült hat rendőr egy isztambuli lövöldözésben

Isztambul MTI/AFP/AP/Reuters) - A török rendőrség rajtaütött egy szélsőbaloldali csoport rejtekhelyén hétfő hajnalban Isztambulban; az akcióban hét rendőr megsebesült.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rajtaütés közép-európai idő szerint fél 5-kor kezdődött a város ázsiai részén fekvő Bostanci kerületben. A fegyveresek tüzet nyitottak a társasházat körülzáró rendőrökre, akik gépfegyverekkel lövik a lakásban lévőket és könnygázt is bevetettek. Időnként robbanások döreje hallatszik - jelentették török hírtelevíziók. 

A HaberTurk tv-nek egy szemtanú azt mondta, hogy a fegyveresek szélsőbaloldali jelszavakat kiabálnak és pokolgépet dobtak a rendőrök közé. Egyelőre nem világos, hányan vannak a lakásban. Az NTV korábban egy lövöldöző fegyveresről számolt be, aki elbarikádozta magát a lakásban.

Az épülethez rohamrendőrök érkeztek, az isztambuli kormányzó és a város rendőrfőnöke is a helyszínen tartózkodik. A társasház felett rendőrségi helikopter köröz, a közelben tűzoltók és mentők állnak készenlétben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!